Scharrelvarkensvlees


Scharrel varkensvlees

Ons varkensvlees is afkomstig van Bon Vivant te Zelhem.

Bon Vivant is de enige gecertificeerde scharrelleverancier van Nederland. De dieren krijgen uitgebalanceerd granen voer met natuurlijke Lijnzaadolie als toevoeging, zonder de toevoeging van antibiotica en groeibevoorderaars.

Scharrelvlees en biologisch vlees zijn duurzaam. Het belangrijkste kenmerk van beide is dat het welzijn van de dieren voorop staat. Zo hebben ze voldoende ruimte om binnen én buiten te kunnen leven. Daarnaast worden jonge dieren niet bij hun moeder weggehaald en vinden alle medische ingrepen plaats onder verdoving.

Het beter leven Keurmerk

Beter Leven kenmerk Beter Leven is een keurmerk van de Dierenbescherming. Een onafhankelijke organisatie controleert en certificeert het dierenwelzijn binnen een bedrijf. Het kenmerk toont één, twee of drie sterren. Dit is afhankelijk van de mate waarin het dierenwelzijn verbeterd is ten opzichte van de gangbare veehouderij, ofwel de bio-industrie. De betekenis van de sterren hangt af van de diersoort. Drie sterren worden in ieder geval toegekend aan biologisch vlees of een vergelijkbaar diervriendelijk product.

Scharrel Varken