Lokaal geproduceerd kwaliteitsvlees

wij verkopen uitsluitend duurzaam Scharrel varkensvlees. Vlees wat duurzaam gefokt is en waar het dierwelzijn hoog in het vaandel staat. Al ons varkensvlees snijden wij in onze eigen slagerij uit. Heeft u speciaal wensen op dit gebied? Geef het dan aan bij ons en we maken het voor u klaar.

Ons varkensvlees is afkomstig van Natuurlijk scharrelvlees te Zelhem.

Natuurlijk scharrelvlees is de enige gecertificeerde scharrelleverancier van Nederland. De dieren krijgen uitgebalanceerd granen voer met natuurlijke Lijnzaadolie als toevoeging, zonder de toevoeging van antibiotica en groeibevoorderaars.

Scharrelvlees en biologisch vlees zijn duurzaam. Het belangrijkste kenmerk van beide is dat het welzijn van de dieren voorop staat. Zo hebben ze voldoende ruimte om binnen én buiten te kunnen leven. Daarnaast worden jonge dieren niet bij hun moeder weggehaald en vinden alle medische ingrepen plaats onder verdoving.

scharrelslagerij-haarlem-scharrelvarken
scharrelvarkensvlees

Verantwoord Varkensvlees

De stallen voor scharrel vee zijn groter waardoor de dieren meer licht, lucht en ruimte hebben. Ook is er voldoende stro aanwezig in de stallen, dit is o.a. voor het comfort, maar dient ook als speel- en afleidingsmateriaal (voorkomt namelijk staartbijten).

Al het vlees en voer komt van eigen bodem, wat goed is voor het milieu. In het voer van de varkens wordt lijnzaad toegevoegd om het vlees van nog meer gezonde voedingsstoffen te voorzien. Het varkensvlees is mals, mooi van kleur en ouderwets lekkere van smaak. Omdat de dieren voldoende tijd, ruimte en licht hebben gehad om te groeien. 

Het beter leven Keurmerk

Beter Leven kenmerk Beter Leven is een keurmerk van de Dierenbescherming. Een onafhankelijke organisatie controleert en certificeert het dierenwelzijn binnen een bedrijf.

Het kenmerk toont één, twee of drie sterren. Dit is afhankelijk van de mate waarin het dierenwelzijn verbeterd is ten opzichte van de gangbare veehouderij, ofwel de bio-industrie. De betekenis van de sterren hangt af van de diersoort. Drie sterren worden in ieder geval toegekend aan biologisch vlees of een vergelijkbaar diervriendelijk product.

Geniet van écht scharrel varkensvlees

Varkensvlees wat duurzaam gefokt is en waar het dierwelzijn hoog in het vaandel staat. Kortom het varkensvlees dat u bij ons kunt vinden is een eerlijk stuk vlees van hoogstaande kwaliteit.

Ons scharrelvlees wordt lokaal geproduceerd en verkocht, waardoor bij ons het meest verse stukje vlees in de winkel ligt.

Al ons varkensvlees snijden wij in onze eigen slagerij uit. Heeft u speciaal wensen op dit gebied geef het dan aan bij ons en we maken het voor u klaar.

Kom gerust een kijkje nemen in de winkel en hopelijk tot snel!

scharrelslagerij-de-vleespot-scharrelvarkensvlees-toonbank